Εύκολες συνταγές

Συνταγή για επιδόρπιο με μήλο με κανέλα στο φούρνο

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να κάνετε ένα απολαυστικό επειδή συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις της ψημένης κανέλας και των γλυκών μήλων. Αυτό το επιδόρπιο μήλου ψημένης κανέλας σίγουρα θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας με το παραδεισένιο άρωμα και την παρηγορητική του γεύση. Είναι μια τέλεια απόλαυση για εκείνες τις ζεστές βραδιές ή τις ειδικές περιστάσεις που θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με μια σπιτική απόλαυση.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

4
Μήλα (κατά προτίμηση Granny Smith)

1/2 φλιτζάνι
Καστανή ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι
Αλεύρι

1/4 φλιτζάνι
Βρώμη σε ρολό

1/4 φλιτζάνι
Βούτυρο, κρύο

1 κουταλάκι του γλυκού
τριμμένη κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μοσχοκάρυδο αλεσμένο

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

Παγωτό βανίλια ή σαντιγί (προαιρετικά)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο μήλου με κανέλα φούρνου, θα φτιάξετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Ταψί (9×9 ίντσες ή παρόμοιο μέγεθος)
– Μπολ ανάμειξης
– Μεζούρες και κουτάλια
– Μαχαίρι
– Σανίδα κοπής
– Κόφτης ζαχαροπλαστικής ή πιρούνι
– Φούρνος

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
2. Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα και μετά κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, τη βρώμη σε ρολό, το βούτυρο, την τριμμένη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής ή ένα πιρούνι για να κόψετε το βούτυρο στα στεγνά υλικά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.
4. Παίρνετε το μισό από το μείγμα ψίχας και το πιείτε σταθερά στον πάτο του ταψιού για να δημιουργήσετε μια κρούστα.
5. Το μήπως τα κομμένα ομοιόμορφα πάνω από την κρούστα στο ταψί.
6. Πασπαλίστε το υπόλοιπο μείγμα ψίχας πάνω από τα μήλα, σκεπάζοντάς τα εντελώς.
7. Τοποθετήστε το ταψί σας στο φούρνο και ψύξτε για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επικάλυψη και να μαλακώσει τα μήλα.
8. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το επιδόρπιο μήλου ψημένης κανέλας είναι περίπου 20 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου που χρειάζεται για το ψήσιμο. Αυτό το επιδόρπιο μπορεί να ετοιμαστεί γρήγορα όταν έχετε διάθεση για κάτι γλυκό και ανακουφιστικό.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegans, μπορείτε να κάνετε μερικές απλές αντικαταστάσεις για να κάνετε αυτό το νόστιμο επιδόρπιο. Αντικαταστήστε το βούτυρο με μπέγκαν βούτυρο ή μαργαρίνη και χρησιμοποιήστε παγωτό βανίλια φυτικής προέλευσης ή σαντιγί ως προαιρετικές επικαλύψεις. Κάνοντας αυτές τις μικρές προσαρμογές, μπορείτε να δημιουργήσετε μια φιλική προς τους vegan εκδοχή του επιδόρπιου μήλου ψημένης κανέλας χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Επιλέξτε σφιχτά και ελαφρώς τάρτα μήλα όπως το Granny Smith για καλύτερα αποτελέσματα σε αυτή τη συνταγή. Η πικρή τους θα ισορροπήσει καλά με τη γλυκιά του γλυκού.
– Μη διστάσετε να προσαρμόσετε την ποσότητα της κανέλας και του μοσχοκάρυδου σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Αν είστε λάτρης της κανέλας, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο περισσότερο για αυτή την επιπλέον ζεστασιά και γεύση.
– Σερβίρετε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο ζεστό για την απόλυτη απόλαυση. Προσθέστε μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί από πάνω για μια επιπλέον νότα παρακμής.
– Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με την προσθήκη ψιλοκομμένων καρπών, όπως καρύδια ή πεκάν, στο ξηρό ψίχα για πρόσθετη τραγανότητα και υφή.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
8g

Χοληστερόλη
20 mg

Νάτριο
150 mg

Υδατάνθρακες
45 g

Ίνα
4g

Σάκχαρα
30 g

Πρωτεΐνη
2g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτό το επιδόρπιο μήλου ψημένης κανέλας φρέσκο ​​​​εκτός φούρνου, επιτρέποντας στο ακαταμάχητο άρωμα να γεμίσει τον αέρα. Για μια κομψή παρουσίαση, μπορείτε να το γαρνίρετε με πασπαλισμό ζάχαρης άχνη ή πασπαλίζοντας από πάνω κανέλα. Αν θέλετε, σερβίρετε κάθε μερίδα με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί για μια απολαυστική αντίθεση γεύσεων και υφών. Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε με λίγο σάλτσα καραμέλας ή μια πλευρά ζεστής κρέμας για να ανεβάσετε ακόμα περισσότερο το επιδόρπιο.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε το επιδόρπιο μήλου ψημένης κανέλας, αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει, σκεπάζουμε καλά το ταψί με πλαστική μεμβράνη ή μεταφέρουμε το γλυκό σε αεροστεγές δοχείο. Μπορείτε να διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου έως και 2 ημέρες, αλλά αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, βάλτε το στο ψυγείο για έως και 4-5 ημέρες.

Για να ξαναζεστάνετε το επιδόρπιο, απλώς το να δείτε τις μεμονωμένες μερίδες στο φούρνο μικροκυμάτων για μια σύντομη έκρηξη φωτιάς ή ζεστάνετε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 10 λεπτά. Αυτό που θα σας βοηθήσει να αναζωογονήσετε τις γεύσεις και θα σας προσφέρει μια ζεστή, φρέσκο ​​εμπειρία για άλλη μια φορά.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το επιόρπιο μή ψημένης κανέλας προσφέρει όχι μόνο μια νόστιμη απόλαυση αλλά και ειδική προστασία για την υγεία από τα συστατικά του:

  1. Μήλα: Γεμάτα με βιταμίνες, μετάλλα και διαιτητικές ίνες, τα μήλα συμβάλλουν στη βελτίωση της πέψης, στην υγεία της καρδιάς και στη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Προσφέρουν επίσης φυσική γλυκύτητα χωρίς να προσθέτουν υπερβολικές θερμίδες.

  2. Κανέλα: Γνωστή για το θερμαντικό και ανακουφιστικό άρωμα της, η κανέλα έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις εγκαταστάσεις. Μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβητής και οι καρδιακές παθήσεις.

  3. Ρόλη βρώμη: Πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, όπως μαγγάνιο και φώσφορο, η έλαση βρώμης υποστηρίζει την υγεία του πεπτικού συστήματος, παρέχει σταθερή ενέργεια και βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης.

  4. Βούτυρο: Παρόλο που το βούτυρο πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, προσθέτει πλούσιο στο επιδόρπιο. Περιέχει βιταμίνες Α, Ε και Κ, καθώς και υγιή λιπαρά οξέα. Εάν θέλετε, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις, όπως το vegan βούτυρο ή τα φυτικά έλαια.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτό το επιδόρπιο με μήλο ψημένη κανέλα, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Τραγανό μήλο: Παρόμοιο με αυτή τη συνταγή, το τραγανό μήλο έχει μια βουτυρώδη επικάλυψη ψίχουλα ψημένη πάνω σε κομμένα μήλα. Το πιάτο ετοιμάζεται γρήγορα και προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό υφών.

  2. Μηλόπιτα: Ένα κλασικό επιδόρπιο, η μηλόπιτα έχει μια ξεφλουδισμένη κρούστα γεμάτη με καρυκευμένες φέτες μήλου. Είναι ένα διαχρονικό αγαπημένο που μπορείτε να το κάνετε μόνο του ή να το σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

  3. Πουτίγκα με ψωμί από καραμέλα: Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο συνδυάζει τις γεύσεις της καραμέλας, των μήλων και του ψωμιού εμποτισμένο σε κρέμα κρέμας. Είναι μια απόλαυση για όσους αναζητούν τέλεια μια ανακουφιστική και γλυκιά απόλαυση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτό το επιδόρπιο με μήλο ψημένης κανέλας προέρχεται από τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις του οικιακού ψησίματος και τη νοσταλγία των ζεστών, ανακουφιστικών γεύσεων. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι διάσημοι μάγειρες που σχετίζονται με αυτή τη συνταγή, βασίζεται στη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία αμέτρητων αρτοποιών που έχουν τελειοποιήσει την τέχνη της δημιουργίας νόστιμων γλυκών με βάση τα μύλα σε όλη την ιστορία. Από οικογενειακές συνταγές που πέρασαν από γενιά σε γενιά έως καινοτόμες προσαρμογές από ταλαντούχους μάγειρες σε όλο τον κόσμο, αυτή η συνταγή αποδίδει φόρο τιμής στην αγάπη και τη χαρά της σπιτικής μαγειρικής. Απολαύστε να δημιουργήσετε και να απολαμβάνετε αυτό το υπέροχο επιδόρπιο καθώς αγκαλιάζετε τη ζεστασιά και την ευτυχία που φέρνει στο τραπέζι σας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button