Εύκολες συνταγές

Συνταγή για ωμό παγωτό κέικ

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας την απολαυστική δημιουργία μου: το Raw Ice Cake! Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για όσους λαχταρούν μια παγωμένη λιχουδιά αλλά θέλουν να παραλείψουν το φούρνο. Φανταστείτε ένα κρεμώδες, παγωμένο επιδόρπιο που λιώνει στο στόμα σας, γεμάτο γεύσεις και γεμάτο με υγιεινά συστατικά. 🍨✨

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικό
Ποσότητα

Κάσιους
2 φλιτζάνια

Κρέμα καρύδας
1 φλιτζάνι

Ημερομηνίες
1 φλιτζάνι

Σιρόπι σφενδάμου
1/4 φλιτζάνι

Χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Φρέσκα μούρα (προαιρετικά)
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψει αυτό το μαγικό επιδόρπιο, θα επεξεργαστεί μια επεξεργασία τροφίμων ή ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, μια φόρμα για κέικ με αφαιρούμενο πάτο, μεζούρες και κουτάλια, μια λαστιχένια σπάτουλα και έναν καταψύκτη.

Τώρα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προς βήμα δημιουργίας αυτού του παραδεισένιου Raw Ice Cake!

Προετοιμασία

  1. Μουλιάστε τα κάσιους σε νερό όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 6 ώρες. Στραγγίστε τα πριν τα χρησιμοποιήσετε.
  2. Σε επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, συνδυάστε τα μουλιασμένα κάσιους, την κρέμα καρύδας, τους χουρμάδες, το σιρόπι σφενδάμου, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες, ξύνοντας τα πλαϊνά όσο χρειάζεται.
  3. Ετοιμάστε τη φόρμα του κέικ σας στρώνοντας το κάτω μέρος με λαδόκολλα. Αυτό θα διευκολύνει την αφαίρεση του κέικ αργότερα.
  4. Ρίξτε το κρεμώδες μείγμα στη φόρμα του κέικ και απλώστε το ομοιόμορφο με μια λαστιχένια σπάτουλα.
  5. Προαιρετικά: Προσθέστε μια στρώση φρέσκων μούρων από πάνω για μια επιπλέον έκρηξη γεύσης και μια όμορφη παρουσίαση. 🍓
  6. Καλύψτε τη φορά του κέικ με πλαστική μεμβράνη ή αμινόχαρτο και το αρχείο στην κατάψυξη.
  7. Αφήστε το σώμα σας να παγώσει για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή μέχρι να σφίξει.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτού του Raw Ice Cake είναι περίπου 20 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου μουλιάσματος για τα κάσιους και του χρόνου κατάψυξης. Είναι καλύτερο να προγραμματίσετε εκ των προτέρων και να μουλιάζετε τους ανθρώπους όλη τη νύχτα για να δείτε την κρεμώδη τους όταν ανακατεύονται.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να κάνετε το Raw Ice Cake σας εξαιρετικά απαλό και κρεμώδες, θυμηθείτε να ανακατέψετε καλά τα υλικά. Σταματήστε περιστασιακά για να ξύνετε τις πλευρές του επεξεργαστή τροφίμων ή του μπλέντερ, διασφαλίζοντας ότι όλα είναι καλά συνδυασμένα. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ένα βελούδινο μείγμα που δεν μπορείτε να αντισταθείτε στη γεύση!

Όταν σερβίρετε το ωμό κέικ πάγου, μπορείτε να το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά να μαλακώσετε λίγο πριν το κόψετε σε φέτες. Αυτό θα διευκολύνει την απόκτηση αυτών των τελείων, άξιων για το Instagram κομμάτια. Απολαύστε το κέικ κατευθύνεται από την κατάψυξη ή αφήστε το να ξεπαγώσει για λίγα λεπτά αν προτιμάτε πιο απαλή υφή.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
8g

Υδατάνθρακες
25 g

Ίνα
3g

Ζάχαρη
17 g

Πρωτεΐνη
5 g

Ασβέστιο
2% DV

Σίδερο
10% DV

Βιταμίνη C
4% DV

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το υπέροχο ωμό, αφαιρέστε το από τη φόρμα και το κέικ του σε ένα όμορφο πιάτο σερβιρίσματος. Μπορείτε να το γαρνίρετε με μια χούφτα φρέσκα μούρα, φύλλα μέντας ή να πασπαλίζετε από πάνω λίγη τριμμένη καρύδα για μια κομψή πινελιά. Γίνετε δημιουργικοί με την παρουσίασή σας και κάντε την όσο το δυνατόν πιο ελκυστική οπτικά!

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να συνοδέψετε αυτή την παγωμένη απόλαυση με μια κούκλα σαντιγί καρύδας, λίγο σάλτσα σοκολάτας ή ακόμα και μια μπάλα παγωτό χωρίς γαλακτοκομικά. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, γι’ αυτό δεν μπορείτε να πειραματιστείτε και να βρείτε τον τέλειο συνδυασμό για να ικανοποιήσετε τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Συνθήκες αποθήκευσης

Μόλις έχετε απολαύσει το Raw Ice Cake σας, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας με υπολείμματα (αν μπορείτε να αντισταθείτε στο να τα φάτε όλα!). Για να αποθηκεύσετε το κέικ, καλύψτε το καλά με πλαστική μεμβράνη ή μεταφέρετε το σε αεροστεγές δοχείο. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη έως και 2 εβδομάδες χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση και η υφή του. Απλώς φροντίστε να το επισημάνετε με σαφήνεια, ώστε να μην εξαφανιστεί μυστηριωδώς πίσω από άλλα παγωμένα καλούδια. 😉

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το Raw Ice Cake δεν είναι μόνο ένα νόστιμο επιδόρπιο αλλά και ένα θρεπτικό. Ως εξερευνήσουμε τα συστατικά για την υγεία των βασικών στατιστικών που περιέχει τη συνταγή:

  1. Κάσιους: Τα κάσιους είναι μια φανταστική πηγή υγιεινών λιπών, πρωτεϊνών και βασικών μετάλλων όπως ο χαλκός και το μαγνήσιο. Συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς, υποστηρίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και βοηθούν στη διατήρηση υγιών οστών.

  2. Κρέμα καρύδας: Η κρέμα καρύδας προσφέρει πλούσια και κρεμώδη υφή στο κέικ ενώ προσφέρει πολλά πολλά για την υγεία. Περιέχει τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας (MCTs), τα οποία μπορούν να αυξήσουν την ενεργειακή δαπάνη και να προάγουν την απώλεια βάρους. Επιπλέον, η κρέμα καρύδας είναι γεμάτη με βιταμίνες και μετάλλα που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και βελτιώνουν την πέψη.

  3. Χουρμάδες: Οι χουρμάδες είναι το φυσικό γλυκαντικό της φύσης και προσθέτουν μια απολαυστική γεύση σαν καραμέλα στο κέικ. Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, κάλιο και αντιοξειδωτικά. Οι χουρμάδες παρέχουν σταθερή ενέργεια, βοηθούν στην πέψη και μπορούν να έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

  4. Σιρόπι σφενδάμου: Ως φυσικό γλυκαντικό, το σιρόπι σφενδάμου προσθέτει μια νότα γλυκύτητας στο κέικ χωρίς ραφιναρισμένα σάκχαρα. Περιέχει αντιοξειδωτικά και μετάλλα όπως ψευδάργυρο και μαγγάνιο. Απλώς θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε καθαρό σιρόπι σφενδάμου για τα θρεπτικά του στοιχεία.

  5. Χυμός λεμονιού: Ο χυμός λεμονιού προσθέτει ένα αναζωογονητικό ζουμί στο κέικ και είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Βοηθά στην πέψη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγει την ενυδάτωση.

Αυτά τα υγιεινά συστατικά συνδυάζονται για να δημιουργήσετε μια παγωμένη λιχουδιά χωρίς ενοχές που ικανοποιούν τα γλυκά σας, ενώ παράλληλα τροφοδοτούνται το σώμα σας.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε το Raw Ice Cake, ίσως θέλετε να εξερευνήσετε άλλα ωμά και vegan επιδόρπια. Μερικές δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν ωμή μους αβοκάντο σοκολάτας, τυρί κέικ ωμών μούρων ή μπράουνις ωμής βίγκαν. Αυτές οι συνταγές προσφέρουν έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων και υφών, ενώ διατηρούν τα συστατικά στη φυσική, μη επεξεργασμένη μορφή τους.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Ως διάσημος σεφ, αντλώ έμπνευση από διάφορες πηγές για να δημιουργήσω μοναδικές και νόστιμες συνταγές. Για το Raw Ice Cake, η έμπνευσή μου προέρχεται από το ζωντανό κίνημα του raw food και τους ταλαντούχους vegan σεφ όπως η Angela Liddon (συγγραφέας του “Oh She Glows”), η Sarah Britton (δημιουργός του “My New Roots”) και η Taline Gabrielian (ιδρυτής του “Hippie Lane”).

Αυτοί οι ειδικοί στη μαγειρική έχουν ανοίξει το δρόμο για καινοτόμα επιδόρπια φυτικής προέλευσης, παρουσιάζοντας απίστευτες δυνατότητες χρήσης υγιεινών συστατικών για τη δημιουργία απολαυστικών λιχουδιών χωρίς να θυσιάζονται η γεύση ή τα οφέλη για την υγεία. Η αφοσίωσή τους στη γεύση, τη δημιουργικότητα και την ευεξία με εμπνέει να εξερευνήσει συνεχώς νέους ορίζοντες στον κόσμο των υγιεινών επιδορπίων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button